zaterdag 28 september 2013

donderdag 26 september 2013

woensdag 25 september 2013

Binnenveld en de stad in

Het was stil vanochtend in het Binnenveld, alleen een hele hoop meeuwen hadden lawaai! En genoeg tijd om even op de kiek te gaan!
Colin ging mee naar de markt shoppen, dan een lekker een stukje hollen over de dijk en tot slot gezellig mee lunchen.... het leven van een Sheltie kan aangenaam zijn zeker met zo'n gemakkelijke scoot bij de hand! (en nee hhor, hij schooit echt niet,hij kijkt alleen maar of het goed gaat! ;-))

maandag 23 september 2013

frisbee!!

Alaska frisbeed goed overlegd, ze kijkt altijd waar ze loopt en brengt elke frisbee keurig terug in mijn handen. Toch is ze meestal best snel!(als ze Dinek en het fototoestel niet ook in de gaten moet houden! ;-))En ze vindt het leuk!! Als ze het ding ziet gaat ze helemaal uit haar pannetje!
Vangen doet Geisli wel, maar terugbrengen tot op 1 meter ,voor de meeste frisbieers heel gewoon, maar in mijn geval een tikje lastig Nu die laatste meter nog.....maar hij vindt het leuk!!
En nog even in bewegende beelden (hadden we beter eerst kunnen doen, Alaska werd al moe) ;-) :

Goeiemorgen!

Het was weer heerlijk onderweg vanochtend!
Aussies zijn net kleine kinderen, een helling MOET je op en af! ;-)

zaterdag 21 september 2013

zaterdagochtend...

Het was me even ontschoten, maar bij het zien van die oude vliegtuigen die vanochtend met een hoop lawaai over kwamen wist ik het weer, o ja, luchtlandingen op de Ginkel. Wel leuk zo laag en wat een gedreun!
En zo ziet dat er dan uit op de Ginkel (fotos lokale nieuws)
 

Op de Kooiweg staan nu in het natuurgebiedje bij de schapen ook een stel merries met veulens, best lekker voor ze zo'n ruimte!

Colin wilde best even op het uitkijk bankje poseren! :-)

woensdag 18 september 2013

Hullenberg

Vanochtend richting de Hullenberg gewandeld. Daar wandelen veel mensen met honden en het is ook bij onze hondjes een favoriete plek.

Een typerende honden ontmoeting in het bos, en ook zeer karakteristiek gedrag van onze hondjes. Alaska is even heel druk met een luchtje als er een grotere groep aankomt, Geisli weet het allemaal nog niet zo ,en Colin is heel duidelijk het zekerst van zichzelf. En ook al gaat alles heel vriendelijk, zijn boodschap komt ook bij een grote Berner duidelijk over ;-) Altijd leuk om dit sociale gedrag tussen honden te zien!

Nog even poseren in het theehuisje op de heuvel, en dan loopt er ineens een hond voorbij..... :-)

zondag 15 september 2013

zondag en weer een zonnetje erbij

Wandelen in het Binnenveld...er zijn toch steeds meer herfstige trekjes zichtbaar!

Natuurlijk! Pa Plons moest weer!;-) Met draaien trekt hij zelfs een hele boeggolf! Alaska en Colin snappen die lol nu absoluut niet, tís helemaal niet warm toch?

Pril

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan :-)....... En ook al is het nog erg pril .....: Als alles gaat zoals we hopen dat het gaat, komt dit mooie 'sprankelende leventje' ons straks blij maken en krijgt Colin eindelijk weer een maatje! Zijn pijl wijst al onze kant op! ;-)
We gaan hem Dögun noemen en hopen dat hij zijn naam eer aan gaat doen (dageraad / zonsopgang in het IJslands)

zaterdag 14 september 2013

Drukste dag van het jaar

Vandaag is het hier in Wageningen de drukste dag van het jaar. Het is open monumentendag, en  molenmarkt, dag van de hoed met bijbehorende muziek en kraampjes, er zijn een aantal rommelmarkten,een kleedjesmarkt voor kinderen waar ze hun overtollige spulletjes kunnen verkopen, de veluweloop , enz enz en natuurlijk ook de gewone zaterdag markt!. En als je dan wakker wordt met stromende regen is dat toch wel heel zuur voor alle betrokkenen!Gelukkg werd het rond een uur of 11 droog en iedereen trok er alsnog op uit. Zo ook ik natuurlijk. Heerlijk geneusd in allerlei kraampjes, hoeden gepast, wat boodschapjes op de markt gedaan en via de molenmarkt weer naar huis. Surinaams broodje warme hete kip gegeten mmmmmmmmmmm!!!!, oliebollen meegenomen, staan lachen bij een poffertjes kraampje waar een hele ploeg chinese studenten om de beurt met de bakker op de kiek wilde. Deed ie ook, ondertussen onderwijzend dat er echt boter en suiker op moest! Het smaakte ze duidelijk ook, want ik zag er later overal met zo'n bakje lopen:-) Ik kwam natuurlijk ook weer een hoop mensen tegen waar even een praatje mee moest worden gemaakt, heel gezellig! Al met al toch een geslaagde dag!

vrijdag 13 september 2013

september ochtendgloren

Vroege dienst, dan gaan de hondjes ook vroeg wandelen. Echt september, woensdag ochtendmist en langzaam licht worden om half 7!

Op donderdag was het nog donker en kil om die tijd

what a difference a day makes, vanochtend was het beeld toch heel anders dan gister!






zaterdag 7 september 2013

betuwetoer en wintervoer

Dat was weer eens leuk gisteren. We moesten de Betuwe in voor een bezoekje aan een centrum voor auto aanpassingen (ben helemaal weer blij met de opties!) en dat gaat het snelst over de pont, en dat doen we haast nooit! Geeft toch een beetje meer 'uit' gevoel dan over de snelweg!

Het winter voer is vandaag met vereende krachten op zijn plek gezet! De paardjes hebben weer te eten aankomende winter!;-) Het was een beetje druilerig weer maar de nattigheid het viel mee. Alles zit inmiddels ook weer netjes onder dek. Met dank aan Klaas en Inge voor de hulp!

woensdag 4 september 2013

Een zonnig Binnenveld

het is bijna altijd heerlijk stil bij dit nieuwe natuurgebiedje

Best trots op de hondjes! Vanaf dag 1 hebben we heel duidelijk gemaakt dat vee, en zeker schapen alleen rustig bekeken mogen worden en verder met rust galaten!. Anders kunnen we bij ons in de buurt ook haast nergens meer komen. En dat doen ze! Ze hebben zat andere leuke dingen te doen, en vee is on onze optiek ook zeker geen hondenspeelgoed! ;-)

Een zonnig trio!

zondag 1 september 2013

wandeling ochtend en avond 30 aug. En Joppie vandaag

Ochtendrondje over de Hullenberg , De lage zonnestralen door de bomen maken het wel mooi.

Onderweg de hondenuitlaatservice met meelopers tegen gekomen .Altijd interessant voor de hondjes. De DS langhaar ertussen kwam gewoon feesten en liet haar baasje Ellen voor wat ze was aan de andere kant van het heitje. O, echt dejavu Onze vroegere Pax , ook een LH ,was net zo
S'avonds nog een scoot rondje met Colin apart, en als je dan het bos uitkomt is dit het beeld over de Eng richting onze paardjes. Zo mooi in de avondzon!!

Joppie wilde vandaag wel naar buiten. Maar de door hem zo geliefde paardebloem-bloemen gaat ie gewoon een beetje lodderig bovenop zitten in het beschutte zonnetje. Voor hem is het 'wakker seizoen' zo te zien toch echt bijna voorbij! Jammer!