vrijdag 30 januari 2009

hobby?!

Deze "bofkonten" van schapen staan de hele winter al in een hele grote wei........., nou ja in een heel klein hoekje ervan dan . :-(Op die paar vierkante meter verslijten ze hun leventje, af en toe komt er iemand met 2 Bordercollies en dan mogen ze er even uit! Om vervolgens om de beurt door die honden rondgejaagd en in hun jas gehapt te worden! Had ik me duidelijk tóch vergist, dit zijn helemaal geen dieren,maar speelgoed en trainings opjekten voor verveelde bazen die ook eens hun huishonden willen laten lachen! :-( Leuk voor de bazen, honden en schapen heet dat dan??!
Wanneer je dit soort praktijken vermeldt komen er standaard tamelijk agressieve reakties van mensen die dat ook zo leuk voor hun honden vinden.(zegt genoeg lijkt me over de mentaliteit).
Onze 'schapendrijvers-van -huis-uit', hebben ook plezier, hier met hun stokken. Ze dragen zo graag wat! De Shelties zien daar de lol niet zo van in en staan te wachten tot we eindelijk verdergaan! Lekker samen hollen!

1 opmerking:

Marjo zei

Das inderdaad om triest van te worden! Het kan ook anders, naast het trainingsveld is een mooi groot weiland, eigenlijk 2; op de grote weide met beschutting staan de schapen die daar heerlijk de ruimte hebben om te grazen, regelmatig komen de baasjes langs om te trainen, wat in het andere weiland gebeurt, in de schapen 'happen' is not done!!

doei
Marjo