woensdag 8 september 2010

onze Perzen-dames

In het weekend wat fototjes gemaakt, en deze keer hier maar eens wat over onze poezen.
Kum en Prydi zijn inmiddels al 'dames-op-leeftijd',ze schelen maar 2 maanden en zijn inmiddels 12,5 jaar.Ws ook omdat ze altijd buiten kunnen zijn ze nog geen dag van hun leven ziek geweest(ik klop het terpekke af!) Ze verdragen elkaar, maar zijn zeker geen vriendinnen. Kum blaast nogal eens als ze elkaar ergens in huis tegen komen,buiten is zij de baas en doet ze dat niet. Vandaar ook dat zowel buiten onder de veranda als binnen boven een grote kattenbak staat,die uiteraard dagelijks worden schoongemaakt. Je hoort nog wel eens van onzindelijke perzen, maar dat komt toch vaak door te kleine bakken op onrustige plekken en niet(genoeg)schoon houden,onze dames hebben nog nooit een ongelukje gehad in iedergeval.
Kum,de seal-torti point dame, is het liefst in de tuin.Zelfs als het regent enz. is ze nog steeds het liefst onder de veranda buiten. Ze komt binnen om te eten,af en toe een tukje te doen in de logeerkamer of ons dag te zeggen. Voor haar hebben we een kattenluik gemaakt naar de kat,nee pers ;-) veilige tuin. Ze is 'minder makkelijk' met kammen, vandaar dat ze nogal wat happen in haar vacht heeft.Het laatste jaar knippen we de vervelende plekken er maar gewoon uit, scheelt haar stress en onze vingers!
Prydi is het tegenovergestelde van Kum, ze is het meest binnen en vaak alleen langduriger buiten als wij ook buiten zijn.Daar geniet ze dan met volle teugen van! Door het kattenluikje kan deze dame ècht niet (vindt ze).Ze weet wel dat je daardoor binnen en buiten komt, maar dan door er hard aan te krabben= klepperen! ;-) Kammen is een sociaal gebeuren voor haar, ondertussen dat ik kam likt zij me al snorrend terug.
Dit is het ultieme genieten voor Prydi,heerlijk zonnen en in de gaten houden of wij ook nog gezellig buiten zitten.

Geen opmerkingen: