vrijdag 27 mei 2011

stomme teken!!

1/4 van alle teken is besmet met de bacterie waar je Lyme door kunt krijgen.In iedergeval hier in de buurt, dat heeft de Universiteit van Wageningen onderzocht. En omdat ik daar zelf een hoop narigheid door heb gekregen zijn we er extra alert op. (ja en ook huisdieren kunnen Lyme krijgen,zie hier)Onze honden dragen dus elk jaar zodra de eerste teek zich meldt scalibor banden.Tnt ging dat best goed op een enkele kamikaze teek na. Maar de laatste weken is het mis, banden of niet, er komen elke dag teken van de honden af, of we vinden een over het hoofd geziene dikke volle ergens op de vloer.
De honden krabben en bijten zich als een gek als ze er een ergens hebben zitten. Justin heeft al een tijd met een sok om gelopen ondat hij er een op zijn voet had waar hij na verwijderen aan bleef likken, Colin had er conpleet een dikke poot + ontsteking van toen er 1 tussen zijn tenen bleek te zitten.Die loopt nog steeds snacht met een sok vanwege het gelik aan een nu haarloze voet. Bij Alaska worden de bijtplekjes van een teek stuitergrote bulten met veel jeuk....... MAW die rotteken zijn resistent aan het worden tegen de stof in de scalibor banden, en de honden worden almaar gevoeliger voor hun beten. Echt ramperig hoor, want er zitten er hier zoveel, en alle andere spul wat we hebben geprobeerd hielp ook al niks! Grrrrrrr!!

1 opmerking:

karlijn zei

verschrikkelijke beesten gelukkig heb ik ze bij mijn honden nog niet gezien en wil ik graag zo houden bah erg vieze beesten