maandag 25 juni 2012

ons viertal ,hoe zijn ze nu eigenlijk?


Laatst vroeg iemand kun je vertellen hoe die honden van julie nu eigenlijk zijn. Daar moest ik even over nadenken om het goed onder woorden te brengen.Maar toch maar geprobeerd :
Justin: Alert,bij de hand, 'in' voor alles, sportief , nogal spraakzaam tegenwoordig. Kijkt ook fanatiek TV als hij een dier ziet ,al is het maar ergens achteraan in een hoekje van het beeldscherm! Naar vreemden neutraal , denkt ook dat iedereen wel voor hem opzij gaat, hij verandert zijn pad niet snel. Lief , ontzettend trouw en betrouwbaar. Beetje bazig naar de anderen sinds Fellow er niet meer is.
Colin : Helemaal zichzelf , trekt zijn eigen plan en is maar kort te motiveren tot een aktie of spelletje.Lief , open en bereid iedereen tot zijn vriendenkring te rekenen! Ongecompliceerd blij en aktief ventje!
Alaska : Alert, voor ons heel lief en super behulpzaam. Zelfs uit de diepste slaap steigert ze overeind als ze denkt dat ze wat voor je kan kan doen. Bekenden worden begroet als langverloren vrienden. Onbekenden , zeker kinderen zijn STOM! ,dat moeten we dus wel in de gaten houden! Naar vreemde honden prima, rent heel graag, houdt van aktie en aktie spelletjes, en vindt onderweg regelmatig wat te lachen met wild of andere bewegende objekten.;-)
Geisli : Lief ,vreselijke lebberkont!, druk en onzeker. Bezoek ,ook bekend,wordt niet erg gewaardeerd, en dat vertelt hij dan tamelijk duidelijk aan ze (soms incl geur ,yak! ). Maf genoeg is hij met uitjes veel makkelijker , dan accepteert hij de voor hem vreemde omgeving , geluiden en mensen . En zolang  niemand hem wil aaien gedraagt hij zich prima!  Hij gunt zich geen tijd om een spelletje uit te spelen, of iets helemaal naar je toe te brengen. Maar dat Alaska het dan voor hem afmaakt helpt natuurlijk ook niet.  Bij de start van iets samen met de anderen is ie even behoorlijk hyper en wil nog wel eens de anderen lastigvallen en om de oren tetteren ;-). Thuis denkt hij tegenwoordig ook nog wel eens dat hij de lakens kan uitdelen naar de andere honden.Wat wij dan weer niet goed vinden.....Ahhhhh het leven als jongste is soms lastig!

Geen opmerkingen: