zondag 24 november 2013

pas op....pup in huis........;-)

Ja ja, het is nou echt niet onze 1e pup, maar het is toch weer wennen hoor.Zo'n klein manneke wat alles interessant vindt en dat vooral met zijn bek wil onderzoeken, met naaldscherpe tandjes! ,volkomen lek lijkt te zijn met weinig zicht op opdrogen ;-) enz enz
Maar...... ook daar zit nu enige progressie in! Als de achterdeur open staat(langleve de 'diepvries'slierten) gaat hij sinds vandaag regelmatig naar buiten om wat te doen. Achterna geslopen door ons zodat we hem de hemel in kunnen prijzen! (beetje paranoia word je daar wel van ;-)) Goor detail: hij vreet zijn eigen en andermans poep op als we niet snel genoeg zijn met weghalen, gatsie!!
De doggyride is een groot succes! Dögun had er eerst niet zo'n zin in, maar hij kan zo wel 1 keer per dag uitgebreid met de anderen mee wandelen, af en toe mee rennend, en de rest van de wandeling mee kijkend. Als hij nu iets spannends ziet aankomen (bijv. paarden of voor hem vreemde honden) probeert hij zelf meteen in de kar te klimmen, op zijn buik achterpootjes zwemmend om er in te komen, en vanuit zijn veilige positie bekijkt hij de zaak dan op zijn gemak!


Het socialiseren van een pup in een doggyride op de markt....succes verzekerd! Na de eerste ogenblikken van 'waar ben ik nou toch beland' , heeft het staartje van Dögun overuren gemaakt, hij steeg nog net niet helicopterend op!Het viel me trouwens op dat juist allerlei mannen voor hem door de knieen gingen, allemaal met een stralende lach op hun gezicht , en kinderen natuurlijk! :-)

Natijd was hij zo moe van alle indrukken dat hij plompverloren bij Geisli in de mand dook! Die gromde, en wilde weg lopen,maar bedacht zich en bleef zomaar liggen! Naar ons kijkend of we durfden lachen! (;-) tuurlijk niet knul!)

De al jaren in gebruik zijnde gewoonte om smorgens een hand koekjes over de stoep te kiepen zodat de hondjes een hele tijd bezig zijn om die te zoeken is ook door Dögun al entousiast aanvaart. Natuurlijk krijgt hij zijn eigen ontbijtje ook nog wel, want hij vndt natuurlijk lang zo makkelijk die brokjes nog niet, maar hij vindt het geweldig!! Dat staartje erbij! ;-)
Visite is errug leuk!;-) Die spelen leuk met je en je ghebt alle aandacht!

Geen opmerkingen: