dinsdag 13 maart 2012

overdenkingen...;-)

Met alle nieuwe media en hondenvrienden clubjes, wordt ik me er steeds meer van bewust. Het hebben van een hond of honden is vaak niet meer wat het was. "Vroeger" ;-) had je voor je plezier een of een paar honden, daar genoot je gewoon van door met ze samen te leven en dingen te ondernemen. Ze vormden een onderdeel van het normale leven van alle dag. Maar tegenwoordig is het hebben van een of meer honden voor veel mensen haast een soort wetenschap die be- en ge-studeerd moet worden,vergeleken en overdacht.De ene na de andere Goeroe staat op om vooral weer andere ideeen aan de (honden)man te brengen. Als ouders met hun eerste kind, die soms ook zo krampachtig kunnen doen ;-), vergeten sommmigen 'gewoon' ontspannen te genieten van hun maatje, die , net als zij zelf, toch gewoon is wie hij is! Alles moet in een bepaald stramien of op een bepaalde manier, zelfs het voeren moet vaak ingewikkeld, en wee degene die daar een halve ,vaak onbedoelde, opmerking over maakt ;-)!
Honden zijn nog steeds gewoon honden, groot,klein,dik ,dun en van wát voor ras dan ook! Het zijn meute dieren die het liefst alles sámen met hun baas en roedelgenootjes ondernemen, maakt niet uit wat! De meeste honden zijn haast overal voor 'in', en zo niet, dan doen we gewoon wat anders :-) als het maar samen is.'Gewoon' genieten van je honden in het dagelijkse leven, van pup tot stokoude senior, ze zijn immers zo leuk en gezellig, en het waard!!

3 opmerkingen:

Belevingsgericht werken zei

Ahhhhh..... je soulmate..... waar je zo van hebt genoten. 't was een kanjer!

perkoetoetenco zei

Ja idd Annika, Patrick is er nu al bijna 8 jaar niet meer, maar er gaat haast geen dag voorbij dat ik niet aan hem denk of het over hem heb!

Elisabeth zei

Ik ben het helemaal met je eens hoor Jenny. Het eerste advies dat ik puppycursisten geef? Volg je hart en je gevoel, dan doe je niks verkeerd.